perjantai 23. elokuuta 2013

Melbourne

Se on Turo täällä taas! Sain mielestäni loistavan idean siinä muutama viikko ennen wintertermi lomaani, että minäpä lähetän kilroille kirjeen, että lähdetään semmoiseen pienimuotoiseen yhteistyöhön, jossa kilroi tarjoaa jonkun useista (ja varmasti näin talvella tyhjistä) pakettimatkoistaan ja meikäläinen kirjoittelis siitä sitten kokemuksia tuonne meikäläisen blogiin. Tärkeimpinä argumentteina mulla oli siinä se, että kilroilla olisi loistava tapa saada sillä tavoin erilaisille matkoilleen näkyvyyttä ja toiseksi mielestäni heiltä puuttuu täysin kasvot koko blogisivuston identiteetistä. Sekä meikäläinen olis täälä jo valmiina, joten kustannukset eivät heidänkään osalta nousisi kovin suuriksi.
Noh sieltä tuli sitten vastaus, että heillä valitettavasti ei ole resursseja lähteä tämmöiseen toimintaan nyt mukaan mutta idea kuulostaa kyllä varsin hyvältä. Noh, eihän siinä mennyt kuin kuukausi pari niin kilroin virallista sähköpostimainosjakelukanavaa pitkin tulikin sitten viesti otsikolla "Sinustako KILR*Yn uudet kasvot" :DDD Tuumasin, että no joo eiköhän se ollu sitte tarpeeksi tästä blogista :D Toki myös se koko bloginluonti-käyttöjärjestelmä kulutti kolmin-nelinkertaisesti aikaa verrattuna tähän, joten päätinkin uudistaa blogia näin uuden lukukauden -VIIMEISEN Fuksikevääni(teille syksy) - kunniaksi.

Piti oikein sormilla moneen kertaan laskea, että monettako vuotta mä oikein opiskelen. Viisi... niin sanottu ensimmäinen N:äs vuosi siis lähtee käyntiin. Fuksisyksyjä on meikällä ollu useita, Jessen kanssa periaatteessa pioneerisoitiin se ensimmäinen ja uljas vuosi sillon 2009. Sitten 2010 lähdettiin tietysti Tutoreiksi, koska voi, ja kuljettiin taas kaikki bileet lävitte vähän isommalla jengillä. No sitten 2011 ei enää kehdattu lähteä uudestaan tutoreiksi mutta käytiin oikeastaan vielä ihan samalla lailla  kaikki bileet lävitte. Muutamaan kertaan salilla tuumattiinki, että ei kai meidän ny pidä niihinki bileisii osallistua. (Varsinkin Jannesta rupesi jo huomaamaan edellisten vuosien biletyksen arvet, jotka saivat hänet entistä useammin nikottelemaan bile-ehdotuksillemme) Niin vaan sitä kuitenkin mentiin. Oltiin vähän niinku aputuutoreita ja takapiruja meidän omille fukseillemme, jotka tänä vuonna opastivat uusia palleroitaan Tampereen kiemuroissa. 

No sitten pidettiinkin yksi "rauhallinen" syksy, jossa Turo eräänä tiistaiaamuna päätti, että jaa ompas Cargotecci myyny kovasti koneita Australiaan ja saman päivänä kun pääsi koulun intra-nettiin huomasi Turo siellä ilmoituksen "Tällä viikolla päättyy Australian haku". Se oli kuin enne! Nopeasta siitä samalta istumalta tsekkaamaan koska on viimoinen kielikoe (koska semmonen piti olla tehtynä ennenkuin hakuaika päättyy) ja se sattuikin olemaan sopivasti lauantaiaamuna. Jäi siis ruhtinaallisesti sunnuntaipäivä aikaa siinä miettiä mitä sitä tuli juuri tehtyä.. Palautin siis vaihtopaperit sen saman viikon perjantaina kun sain koko vaihtohommasta tietää ja seuraavana maanantaina sieltä tulikin sitten kirje, että terveppä terve ja onnea asianomaiselle ei muutaku Canberraan ens vuodeksi.

En tuossa kohtaa vielä osannut ajatella, että periaatteessahan siitä seuraa ei yksi vaan kaksi uutta fuksisyksyä/kevättä, joista nyt olemme päässeet aloittelemaan tuota jälkimmäistä. Paljon uusia kavereita ja hienoja kokemuksia on luvassa myös tälle viimeiselle puoliskolle tätä vaihtovuotta mutta palaan vielä muutama kuvashown ja napakan kommentin kera noihin mun winter termin jälkipuoliskon tunnelmiin. Tervetuloa siis seuraamaan uudistunutta, paremman lukukokemuksen näyttävää, huomattavasti paremman kirjoituskokemuksen tarjoavaa sekä selkeämmin blogin käsittelemiä aiheita kuvaavan nimen omaavaa"Viimeinen fuksikevät"-vaihtoblogia Australian mäeltä!

Eli viimeksi jäätiin näihin tunnelmiiin: http://blogs.kilroy.fi/turo/blog/northern-territory/litchfield/2013-06-30%2013:28:00

Olin valinnut reitikseni lentää Darwinista Melbourneen koska kämppikseni E oli tulossa vanhempiensa kanssa Uuden-Seelannin lomalta juuri sopivasti ja satuin saamaan semmoisen semihalvan lennon siihen sunnuntai-maanantai yöksi. Toki haittapuolena oli se, että minun täytyi keksiä jotain tekemistä Maanantai-Tiistai ajalle. Ajattelin kuitenkin asian näin, että kuinka monta kertaa enää sitä tulee tilannetta, jossa sulla on kaksi päivää noin niinku huviksesi kulutettavaksi Melbournessa?!=! Enkä viittinyt Shaunin porukoiden vaivoiksikaan jäädä enää kovinkaan pitkäksi ajaksi, olinhan siellä jo hyvät kolme ja puoli viikkoa löhöillyt! Otin siis kyseisen, muita lentoja 150 dollaria halvemman lennon, ja saavuin Melbourneen maanantaiaamuna 3.7 ihan päikseni ja lähdin selvittämään tietäni keskustaan. Koska reissubudjetti ei tuolla hetkellä näyttäny kovin hyvältä päätin kävellä lähemmälle ratikalle ja surrailla sillä sitten keskustaan. Täälä Australiassa kuin vähän kaupunki ku kaupunki ja kenttä ku kenttä niin se on aina eristetty muutaman kilometrin päähän sivistyksestä ja kaikki julkinen liikenne keskustan ja terminaalin välillä tapahtuu tietenkin ylihintaisilla bussi tai junavaihtoehdoilla. Tällä kertaa siis säästin 16 dollarin bussi lipun kun kävelin ensin 5km lähimmälle ratikalle ja maksoin herralle 2,5 dollaria(muistaakseni), että hän vei minut suoraan keskustaan. Näinpähän siinä vähän samalla maisemia. 

Oli tosiaan maanantaiaamu eikä Melbournessa ollut käytännössä tapahtumassa yhtään mitään seuraavan 35 tunnin aikana, joten päätinkin omistaa kyseisen miniloman kaupunkizombailuun. Eli katoin kartasta seuraavan mestan johon halusin mennä ja annoin jalkojen viedä! Ekana listalla oli tuttu rautatieasema, josta en viimeksi muistanut ottaa tarpeeksi kuvia noista otuksista, jotka tappaa itsensä hölmöllä tavalla, joten sieltä on ny pari lisäkuvaa:



Federation squaren vieressä kävin muiden turistien tapana ottamassa myös kuvia joesta ja soitin ilmaisella wifillä kotia useamman tunnin! :D




Ehkä tärkeimmistä syistä miksi Melbourneen kannattaa mennä käymään on lukuisat erilaiset Melbournen kadut täyttävät katutaiteilijat. Eri tyylilajeja löytyi tälläkin kertaa sirkuspelleistä ja koripallovirtuooseista, sellonsoittoon tai kokonaisen bändin esiintymiseen. Yllä olevassa videossa esiintyi tämmönen eräänlainen sirkustaiteilija joka rupesi vetään showtaan keskellä Federation squarea täysin huomaamatta seuraamalla kiireisiä ihmisiä ja esittämällä, että hänelläkin todella kiire puhua puhelimessa bisnesjuttuja :D

Toinen melbournen nähtävyys mikä viimeksi jäi pahasti tekemättä oli niin sanottu graffittikierros. Turistipisteestä sai pienen kartan jonka avulla pystyi suunnistamaan kaupungin kaikki graffitikeskittymät läpi. Nautin tästä kyllä todella! Otin kuvia mielestäni hienoimmista taidepläjäyksistä ja kuuntelin musiikkia ja rummuttelin ilmaa. Voikoo olla parempaa tapaa viettää maanantai aamupäivää? :D




Löysin myös Annin lampun


Täälä käytii poikien kanssa sillon formuloiden jälkeen vähä juhlimas!











Päivän kiertelyiden jälkee suuntasin St. Kilda beachille koska halusin käydä koittamassa onneani, jos näkisin edes yhden pingviinin. Kävinkin illalla vesisateessa juoksemassa ja kysäisin joltain kanssa juoksijalta pingviinien olinpaikasta. Kaveri tuumas vaan, että eeei poika tähän aikaan vuodesta :D Noh ei siinä auttanut ku mennä takasi hotellilla missä oliki koko huone täynnä brittejä, irkkuja ja saksalaisia. Kävinkin heidän kanssa vielä illalla Dominosissa vetämässä 5 dollarin maanantai budjetpitsat ja lähdin nukkumaan. Seuraavana päivänä oli nimittäi tiedossa taas päivän täydeltä kävelyä!




Kävin katselemassa vähän maisemia St. Kildalla.

Sekä myös fiilistelemässä miltä Albert park eli paikka jossa formulakisat järjestetään, näyttää näin arkena.


Puistossa oli olosuhteiden mukaiset nopeusrajoituksen mitä Kimi ei kyllä tainnu noudattaa kun kävi täälä voittamassa.


Kävin vähä ajelemassa itekki formularadalla! Videon pätkä on siitä pääsuoran jälkeisestä ekasta kovasta mutkasta! Kyllä tuntu G-voimat rystysissä asti!


Viimeiset kuvat vanhan repun kanssa!




Kävelin St. Kildalta kaupunkiin 6km sekä sen jälkeen keskustasta Doclandsiin 3km ja takaisin. Otin paljon mielestäni hienoja kuvia taloista.












Dramaattisia auringonlaskukuvia satamasta.



Sekä vielä kuva hienosta ostoskeskuksesta sekä sisältä, että ulkoa!

Ja tästä se taas lähtee! Tämän reissun jälkeen hyppäsin E:n porukoiden kyytiin, jotka ajoivat meidän Wangarattaan missä E isä on komennuksella. Wangaratta on periaatteessa puolivälissä kun Melbournesta lähdetään ajamaan suoraa kohti Canberraa, noin 250km Melbournesta. Vanha uskollinen Haltin reppukin meni ja hajosi tuolla Melbournen kävelyreissulla joten ennakoin ja ostin uuden repun, joka samalla aikaa matkasi mulle kotiin Bruceen kun sinne asti kohta pääsen. Ai niin, myös siis takaisin lentokentälle mennessä, en halunnut maksaa ylihintaista 16 dollarin bussia, joten otin ratikan taas mahdollisimman lähelle ja kävelin loppumatkan :D Valehtelematta tuli käveltyä jotain 40-50km väliin kahdessa päivässä ja nähtyä kyllä Melbourne sekä edestä että takaa!



1 kommentti: